top of page
kirtan 2_DSF3816_RED.jpeg

Kirtan er det at chante hellige mantraer sammen. Det er at hengive sig ind i oceanet af Gud, af lys, af kærlighed. Det åbner hjertet ind i hengivelse, som så hengiver sig mere...

Mantraerne er navne på kraften, på det guddommelige i mange former - på den ene bevidsthed der eksisterer i alt.

Som den alteksisterende kraft er det dermed også dit eget indre, det guddommelige i dig selv, kraften i dig selv der kaldes på.

 

Når vi chanter, retter vi vores bevidsthed mod den kærlige kraft, der gennemstrømmer alt. Sindets diskuteren med sig selv overtrumfes, og vi synker helt ind i det guddommelige nærvær. Hengiver os til det, blot at være. Uden tanker om præstation, om det er godt nok.

Vi synger og kalder os selv ind i hjertets bløde, stille rum.

At synge sammen på den måde forstærker oplevelsen, også fordi vi samtidig kalder hinanden - ind i en levende erfaring af virkelig at være ét. En enhed, en helhed, et fælleskab.

 

Det, at kalde kraften ind igennem sig, tilhører ingen religion, ingen bestemt tid eller sted på jorden. Det er for alle mennesker, til alle tider, på alle sprog.

 

Jeg har igennem flere år været en del af kirtangruppen Heart of Devotion.

Vi spiller chants i en blanding af traditionelle mantraer og egne tekster til vores egen musik. Det giver en unik lyd og udtryk som det vi kalder Nordisk Kirtan. Vi har i vinteren 2020 udgivet vores første album. Læs mere om vores kirtankoncerter på Heart of Devotions hjemmeside.

 

Gå ikke glip ag vores Overnight kirtan - 7 timers kirtanmaraton den 14 januar! Se facebookbegivenhed eller kontakt mig på mail sita@sacredheart.dk

Jeg arbejder for tiden desuden på mit eget album Sacred Call. Du kan få en forsmag her.

bottom of page